Καλησπέρα στην παρέα!ερώτηση για κιθαρα

Καλησπέρα και πάλι,είμαι καινούργιος στο φόρουμ,αλλά παλιός στο ρεμπέτικο!


,έχω στην κατοχή μου την κιθάρα στην φωτογραφία.Ο πατέρας μου δεν θυμάται από που την πήρε ή του την έδωσαν.Θυμαται όμως όταν του ήρθε η ιδέα πριν την λουστραρει να βάλει τον Γκούφη!!!:joy: Τέλος πάντων θα τον βγάλω αυτόν… Από αυτά που βρίσκω φαίνεται να είναι κιθαρονι,η παλιά λαϊκη κιθάρα.δεν έχει ταμπέλα κι,παρά μόνο κάτι γραμμένο πολύ άχνα με μπλε μελάνι,σαν Αδαμάντιος ή κάτι παρόμοιο.οι έρθω ρήσεις μου είναι οι εξής.Αν κάποιος γνωρίζει τι ακριβώς όργανο είναι και τι χορδές πρέπει να έχει.Ο πατέρας μου μου είπε ότι είχε μεταλλικές και του έβαλε αυτός κλασσικής κιθάρας.

2 «Μου αρέσει»

Καλώς ήρθες Μπάμπη!
Αν την πας σε έναν οργανοποιό που έχει εμπειρία από αναπαλαιώσεις, θα σου κάνει μια εκτίμηση και φυσικά θα στην επισκευάσει σωστά όταν το πάρεις απόφαση. Στην Αθήνα προτείνω Μιχάλη Μουντάκη, Νίκο Φρονιμόπουλο, Τάκη Βεργέτη, στην θεσσαλονίκη τον Τάσο Θεοδωράκη.
Μην προτιμήσεις φτηνή λύση, ήδη το έξτρα λούστρο θα δυσκολέψει την όποια επισκευή. Η κιθάρα έχει ένα ενδιαφέρον, το παχύ φιλέτο και το λοξό καράολο κάπου τα έχω ξαναδεί αλλά δεν θυμάμαι τώρα…

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες,μήπως έχεις άποψη για το τι χορδές να βάλω,φοβάμαι μην τις κάνω ζημιά με μεταλλικές

Έχεις δίκιο, ξέχασα να σου απαντήσω σε αυτό το κομμάτι.
Οι πλαστικές ίσως να το προστάτεψαν σε κάποιο βαθμό από σκεβρώματα κλπ. Όμως, πριν βάλεις χορδές και την κουρδίσεις κανονικά, καλό είναι να ελεγθεί από οργανοποιό. Από κει και πέρα, θα πρότεινα μεταλλικές με ασήμι, αν αντέχει 11άρες αλλιώς 10άρες.

1 «Μου αρέσει»