The soas rebetiko reader

Δεν ξέρω αν έχετε υπόψη σας αυτήν την ιστοσελίδα με ενδιαφέροντα κείμενα (δεν βρήκα κάτι σχετικό όταν έψαξα, εκτός από μία ανακοίνωση):

https://www.geocities.ws/soasrebetikoreader

Εύα

2 «Μου αρέσει»

Φαίνεται ότι ο Ed Emery έβγαλε/θα βγάλει όλο το υλικό της Ύδρας σε βιβλίο.

Φαίνεται πως είναι βιβλίο υπό έκδοση (έχει ήδη ISBN), ωστόσο, μια και λείπει ο πρόλογος, δεν μου είναι σαφές τι είδους υλικό περιέχεται και πώς ακριβώς συσχετίζεται με τα papers που παρουσιάστηκαν στο “Ρεμπετολογικό Συνέδριο” που διενεργούσε ο Emery όλα αυτά τα χρόνια.

Για παράδειγμα, τα δύο κείμενα-κεφάλαια του βιβλίου (31 και 32) του προ πολλού μακαρίτη Ole Smith παρουσιάστηκαν ποτέ στο “Συνέδριο” του Emery;

Το chapter 22 του Ορδουλίδη, επίσης, παρουσιάστηκε εκεί;

κλπ κλπ

Όπως έγραψες, τα άρθρα του Ole L. Smith είναι προγενέστερα. Το άρθρο “Research on Rebetika: Some methodological problems and issues” δημοσιεύτηκε στο The Journal of Modern Hellenism το 1989. Παρεπιπτόντως είναι το μόνο τεύχος που δεν υπάρχει στο αρχείο του περιοδικού. Το αρχείο είναι όμως αξιόλογο και ενδιαφέρον, με πλούσια αρθρογραφία γύρω από την ελληνική ιστορία, κοινωνία κ.α. Τα άρθρα είναι διαθέσιμα για το κοινό:

https://journals.sfu.ca/jmh/index.php/jmh/issue/archive

Το άλλο άρθρο δημοσιεύτηκε στο Journal of the Hellenic Diaspora το 1992:

https://scholarship.tricolib.brynmawr.edu/items/58466512-cf20-4637-aceb-aa99b0640d8b

1 «Μου αρέσει»

Ώπα ρε παιδιά, εδώ έχει ενδιαφέρον! Τουλάχιστον έτσι δείχνει από τα περιεχόμενα.

Κάποια κείμενα όντως δεν έχουν ανέβει ακόμα.

Τη λογική της συλλογής ούτε εγώ την καταλαβαίνω, π.χ. εκτός από τον Ορδουλίδη και τον Ο. Σμιθ αμφιβάλλω και αν ο Μπο-Μποβί μίλησε στην Ύδρα, πόσο μάλλον αν ο Περιστέρης και ο Σαββόπουλος απήγγειλαν στίχους τους, αλλά αυτό ίσως θα ξεκαθαρίζει μετά από λεπτομερέστερη ανάγνωση.

1 «Μου αρέσει»